Kaczka w Azji

Kaczka to potrawa doceniana przez Europejczyków. Często serwowana jest z jabłkami, pomarańczami i cynamonem, a także z konfiturami czy owocami leśnymi. Przyrządzona w stylu azjatyckim z groszkiem cukrowym, makaronem pszennym i migdałami odkrywa przed nami nowe smaki. To wszystko przyprawione odrobiną kardamonu, anyżu, galangi czy sosu rybnego nadaje potrawie wyrazisty charakter. Mięso kaczki wysmażone na woku z wierzchu jest chrupkie, a w środku soczyste.

Przepis i zdjęcie: Paweł Paszek Pietruch

Różnorodność smaków – oto sekret tej potrawy. Zwolennicy kaczki poszukują jej kolejnych odsłon. My skupiliśmy się na tych orientalnych, przygotowując warsztaty smaku kuchni azjatyckiej. To podróż kulinarna przez Tajlandię, Malezję, Singapur i Indonezję.

Kaczka w Azji

Reklama B1

Zmieniaj świat wspólnie z nami

Dobre dziennikarstwo, wartościowe treści, rzetelne i sprawdzone informacje.
Tworzymy przestrzeń ludzi świadomych.

Wszystkie artykuły dostępne są bezpłatnie.
Abyśmy mogli rozwijać tą stronę, potrzebujemy Twojego wsparcia.